Thumbnail
ČitamЧиташ performans na Trgu republike
1. Jun 2015.

U subotu, 23. maja ČitamЧиташ tim organizacije Evropa Nostra Srbije oopet je okupio prijatelje festivala, kao i sve ljubitelje knjige, da zajedno čitaju na Trgu republike.

Pročitaj više
Thumbnail
Instagram nagradna igra
1. Jun 2015.

Povodom 23. aprila, Svetskog dana knjige, ČitamЧиташ tim organizovao je nagradnu igru na društvenoj mreži Instagram. Učesnici su pravili autoportrete – selfije sa knjigama, učesnici koji su prikupili najviše lajkova, dobili su poklone. Naravno, u skladu sa svime, pokloni su bili knjige.

Pročitaj više
Thumbnail
ČitamЧиташ na manifestaciji „Recikliraj znanje“ u Pančevu
1. Jun 2015.

22. aprila 2015. godine ČitamЧиташ ekipa bila je u Pančevu, gde smo, u saradnji sa Regionalnim volonterskim centrom Pančevo, obeležili Dan planete zemlje. U želji da zajedno recikliramo znanje, organizovali smo mini-razmenu knjiga, kojoj su se obradovali Pančevci i njihovi gosti. U prelepom ambijentu Narodne bašte, uživali smo u muzičkom programu, čitanju poezije i druženju sa posetiocima različitih uzrasta.

Pročitaj više
Thumbnail
„Čitam jer...“ - radionica na sajmu knjiga „Savamala book fest“
29. Mart 2015.

U Mikser House-u, od 22. do 28. marta 2015. godine održan je Savamala Book Fest, a pored brojnih izlagača, u okviru ove manifestacije nastavila se saradnja Miksera i ČitamЧиташ ekipe.

Pročitaj više
Thumbnail
ČitamЧиташ novogodišnja akcija – Čik pročitaj
26. Decembar 2014.

Povodom predstojećih praznika ekipa ČitamЧиташ organizuje novogodišnju akciju „Čik pročitaj“ u:

subotu 27. decembra od 12 do 14 časova,
u Knez Mihailovoj ulici (kod Kulturnog centra Beograda).

Pročitaj više
Thumbnail
Našminkaj se u omiljeni lik iz knjige - ČitamЧиташ i Clio na Šminkenbalu
28. Novembar 2014.

U okviru ovogodišnjeg Šminkenbala, ekipa ČitamЧиташ i Izdavačka kuća Clio organizuju zajedničku akciju namenjenu svim ljubiteljima čitanja. Najkreativnija jesenja žurka u organizaciji „Srbije za mlade” održava se u subotu, 29. novembra, sa početkom u 21h u Domu omladine Beograd, a za sve one koji odluče da se našminkaju u lik iz knjige spremili smo zanimljive nagrade!

Pročitaj više
Thumbnail
Delikatesni ponedeljak
07. Oktobar 2014.

ČitamČitaš- KusamKusaš na delikatesnom ponedeljku

Pročitaj više
Thumbnail
Nacrtaj mi pesmu: ČitamЧиташ na festivalu VREVA
09. Septembar 2014.

Na ovogodišnjem festivalu VREVA ČitamЧиташ ekipa će sa drugarima praviti kolaže od unapred pripremljenih sličica i reči.

Pročitaj više
Thumbnail
Program festivala
20. jun 2014.

Drugi Festival knjige "ČitamČitaš" biće održan za vikend, 21. i 22. juna, od 14 do 22 sata na lokalitetu Narodne biblioteke Srbije na Kosančićevom vencu. Festival će otvoriti književnik i slikar Mileta Prodanović, centralna aktivnost biće trampa polovnih i pročitanih knjiga, a posetioce očekuju i brojne aktivnosti i radionice koje u fokusu imaju knjigu.

Pročitaj više
Thumbnail
Promotivna žurka festivala ČitamČitaš u Kulturnom centru GRAD
08. Maj 2014.

Kao jedna od akcija u okviru projekta ČitamЧиташ u četvrtak 8. maja u KC GRADU održana je ČitamЧиташ promotivna žurka. Za dobru atmosferu postarali su se članovi benda Stray dogg koji su ovom prilikom „vrteti ploče“ i puštati svoju omiljenu muziku. Ulaznica za žurku je bila polovna knjiga.

Pročitaj više
Thumbnail
„Jevremova – ulica susreta”
12. april 2014.

Ekipa ČitamЧиташ festivala održala je radionicu namenjenu mališanima na manifestaciji ,,Jevremova ulica susreta" koja se održava tradicionalno svake godine u opštini Stari grad.

Pročitaj više
Thumbnail
ČitamČitaš u školi Tehnoart
26. Marta 2014.

U okviru projekta ČitamЧиташ organizatorke su posetile odeljenje III/9 škole za mašinske i tehničke zanate „Tehnoart“ u Beogradu. Ovom prilikom srednjoškolci su izneli svoje zamerke na račun lektire i razmatrali kriterijume na osnovu kojih biraju knjige.

Pročitaj više
Thumbnail
Poklanjanje knjiga u javnom prostoru
03. Novembar 2013.

Ekipa festivala ČitamЧиташ jednog divnog jesenjeg dana odlučila je da ljude koji čitaju u parkovima, kafićima i na drugim javnim prostorima obraduje još jednom knjigom.

Pročitaj više
Thumbnail
ČitamČitaš na manifestaciji „Jevremova – ulica susreta”
28. April 2013.

Na manifestaciji „Jevremova – ulica susreta” ekipa festivala ČitamЧиташ organizovala je tombolu za najmlađe čitače. Iz ČitamЧиташ šešira izvlačeni su borojevi koje su deca mogla da zasluže ukoliko tačno pročitaju zadatu brzalicu, a nagrada je bila knjiga.

Thumbnail
Poklanjanje knjiga u javnom prostoru
03. Novembar 2013.

Prva akcija festivala ČitamЧиташ organizovana je 24. marta 2013 godine. Ovom prilikom organizacioni tim festivala odlučio je da sprovede akciju poklanjanja knjiga u gradskom prevozu ljudima koji prekraćuju vožnju čitanjem.

Pročitaj više