Thumbnail
   


      
ČitamČitaš u školi Tehnoart
26. Marta 2014.

U sredu 26.marta, ekipa festivala ČitamЧиташ posetila je odeljenje III/9 u školi za mašinske i tehničke zanate „Tehnoart“ u Beogradu. Tom prilikom, organizatorke festivala ČitamЧиташ sa srednjoškolcima su pričale o omiljenim knjigama, čitalačkim navikama i načinu na koji biraju knjige.

Bilo je reči i o lektiri koju bi, po mišljenju učenika, trebalo osvežiti i obogatiti novijim delima. Čitali smo citate iz omiljenih knjiga, a posebno nas je zabavljao Bukovski svojim nekonvencionalnim stilom. Razgovarali smo i o tome koliko dizajn korica utiče na njihovu odluku šta će sledeće pročitati.

Nakon razgovora međusobno smo razmenili knjige i utiske. Razmenili smo i kontakte preko društvenih mreža u cilju obaveštavanja o daljim akcijama, menjažama i samom festivalu. Bilo je ovo predivno iskustvo. Dobili smo pregršt predloga i ideja kako zainteresovati mlade za čitanje, sjajno smo se proveli i što je najvažnije, učenici III/9 su nam probudili želju za čitanjem! Hvala im na tome! Hvala i profesorki Mirjani Štrbac na vremenu, trudu i pozitivnoj energiji!