ČitamČitaš  foto  konkurs  2016.
Festival ČitamЧиташ i ove godine raspisuje konkurs.

Pozivamo sve kreativce da nam pošalju svoje fotografije, a žiri će među njima izabrati 8 koje će biti izrađenje u velikom formatu i izložene na Festivalu. Između ovih 8 posetioci Festivala će izabrati 3 koje će biti nagrađene knjigo-poklonima.

Svi znamo da je u knjigama moguće naći bezbroj ideja koje nam mogu promeniti život. Zato je tema ovogodišnjeg konkursa FOTOGRAFIJA inspirisana citatom, stihom, romanom, bajkom, legendom ili bilo kojim drugim književnim delom koje je uticalo na vas. Pokažite koliko knjiga može da vas i nas probudi! Šta je baš vama bilo upečatljivo i šta vas je navelo da ipak malo drugačije pogledate na život i svet oko sebe.

Konkurs traje od 5. do 12. juna 2016. godine, a pravo učešća imaju svi: profesionalci, strastveni amateri, mudri, mladi… svi koji su inspirisani! Žiri će odabrati fotografije koje će biti izložene na festivalu ČitamČitaš, koji se održava 18. juna na Konsančićevom vencu, a pobednika biraju posetioci koji će za vreme festivala glasati za najbolju fotografiju.

Pravila su sledeća:
Na imejl-adresu citamfotkas@gmail.com pošaljite mejl sa naznakom FOTO-KONKURS 2016. Autori fotografija treba da pošalju:
1. Jednu fotografiju.
2. Kratak tekst o tome koja vas je knjiga inspirisala i zašto (do 300 karaktera).
3. Lične podatke (ime i prezime, naziv fotografije, kontakt telefon i imejl).

Žiri: Danka Ninković (predavač foto-žurnalizma na FPN), Aleksandar Stamenković (fotograf), Srđan Veljović (fotograf), i Aleksandar Stojanović (kustos).